Oferirea de consultanță juridică pro bono către persoane fizice sau persoane juridice fără scop lucrativ (organizații neguvernamentale) reprezintă, în opinia noastră, parte a responsabilității profesiei de avocat.

Avem convingerea că avocații au un rol important: ei trebuie să apere nu doar pe cei mai puternici și de succes membri ai societății, ci și pe cei vulnerabili. Ca avocați, avem datoria de a contribui la consolidarea comunității în care trăim.

Din dorința de a contribui activ la dezvoltarea practicii judiciare pro bono în România, David & Corcheș SCA s-a alăturat demersului ACTEDO pentru crearea Rețelei Pro Bono Pentru Drepturile Omului.

Prin Rețeaua Pro Bono, ACTEDO pune în legătură persoanele fizice ale căror drepturi au fost încălcate și ONG-urile din domeniul drepturilor omului, cu avocații colaboratori, care analizează cazurile și își pun la dispoziție experiența juridică în mod voluntar. Scopul Rețelei Pro Bono este de a facilita persoanelor vulnerabile accesul la justiție (un drept fundamental).

Serviciile juridice pe care le promovăm în cadrul programului pro-bono se înscriu într-un cerc amplu de domenii: drepturi și libertăți civile constituționale, în special libertatea de expresie și religie, drepturile minorităților, drepturile femeii, dreptul familiei, relația chiriaș-proprietar, dreptul penal, precum și drepturile persoanelor condamnate.